Julkaistu: 17.04.2017 00.00

Syysturnus 2017 - säännöt

Syysturnauksen turnaussivuille

Syysturnaus - Turnaussäännöt 2017

Kentät Ottelut pelataan Rajamäen urheilualueen nurmi- ja tekonurmikentillä osoitteessa Kiljavantie 4.

Sarjat P06 , P07, P08, P09 ja P10.
Pallo Ikäluokissa P06 ja P07 pallo nro 4, muut ikäluokat nro 3.

Osallistumismaksu P06-07 180€ (2-päiväinen) P08-10 130€ (1-päiväinen)
Pelaajaluettelo Kaikkien joukkueiden tulee toimittaa pelaajaluettelo toimistoon viimeistään 30 min ennen ensimmäisen pelin alkua.

Pelitapa/Sarjajärjestelmä

Ikäluokassa P06 ja P07 pelataan pisteistä. Pelitapa on 8vs8. Lauantaina pelataan alkusarjat ja sunnuntaina sijoitusottelut.

P06: Otteluita tulee 3 lauantaina ja sunnuntaina 3. Peliaika la 2x20min ja su 2x20min.Sunnuntain sijoitusotteluihin menee lohkojen 1. ja 2. pelaamaan sijoista 1-8, lohkojen 3. ja 4. pelaavat sijoista 9-16. Sijat ratkaistaan cuppina. Cupissa ottelun päättyessä tasan siirrytään suoraan rangaistuspotkukilpailuun, joka suoritetaan kolmella pelaajalla. Mikäli ottelu on edelleen tasan niin jatketaan yksi potkaisija kerrallaan uusilla potkaisijoilla (sama potkaisija saa potkaista uudestaan vasta kun jomman kumman joukkueen kaikki pelaajat ovat potkaisseet kerran).Turnauksessa noudatetaan Suomen Palloliiton Kaikki Pelaa -sääntöjä.
Järjestäjä varaa oikeuden sarjajärjestelmän muuttamiseen mikäli ikäluokkaan ei tule 16 joukkuetta.

Lohkon sijoituksen ratkaisee

1. Pisteet
2. Keskinäiset ottelut (kaikkien lohkossa tasapisteissä olevien)
3. Maaliero (kaikkien otteluiden)
4. Tehdyt maalit (kaikkien otteluiden)
5. Arpa


Ikäluokissa P08-P10 pelitapa on 5vs5. Joukkueet pelaavat 3 ottelua. Peliaika on P08-09 ikäluokissa 2x20min ja P10 2x15 min. Turnaus pelataan Suomen Palloliiton Kaikki Pelaa -säännöin ja -hengessä. Sarjataulukoita ei tehdä eikä pisteitä lasketa. Joukkueen ohjaajat huolehtivat siitä, että joukkueen pelaajia peluutetaan tasapuolisesti.

Turnausjärjestäjä varaa itselleen oikeuden otteluohjelman muuttamiseen eli käykää tarkistamassa pelien alkamisajat heti aamusta turnaustoimiston seinältä.

Kotijoukkue
Otteluohjelmassa ensin mainittu joukkue on kotijoukkue. Mikäli molemmilla joukkueilla on saman väriset pelipaidat, pukee vierasjoukkue ylleen liivit – eli omat liivit mukaan!

Vaihdot
Vaihtoja saa tehdä ottelun aikana rajoituksetta ”lentävänä” kentän keskirajalta – ensin pelaaja pois kentältä ja sitten vasta uusi pelaaja tilalle.

Kulmapotkut
Kaikissa sarjoissa kulmapotkut annetaan pitkinä ja suorina eli kulmapotkusta suoraan tehty maali hyväksytään.

Maalipotkut/-heitot
Maalipotku ikäluokissa P06-P08, maaliheitto ikäluokissa P09-P10

Sivurajaheitto/potku
Sivurajaheitto ikäluokissa P06-P08.
P09-10 potkaisee tai vaihtoehtoisesti voi lähteä kuljettamaan (näissä ikäluokissa sivurajaheitto ei ole vaihtoehto). ?Kuljettamalla tehty maali hyväksytään.Suoraan sivurajalta potkaisemalla ilman että pallo koskee matkalla johonkin pelaajaan tehty maali hylätään ja peli jatkuu vastustajan maaliheitolla.

Vetäytyminen
Vetäytyminen on voimassa ikäluokissa P09-10. Vetäytyminen puoleen kenttään aina kun maalivahdilla on pallo riippumatta siitä onko maalivahti torjunut vai pallo mennyt päätyrajasta yli. Pelinohjaaja ohjaa vastajoukkuetta siirtymään puoleen kenttään, mutta pyydämme valmentajia myös ohjeistamaan pelaajia tästä säännöstä ja pelinohjaajaa voi auttaa pyytämällä omia vetäytymään.

Paitsiosääntö
P06 ja P07 ikäluokissa rangaistusalueen rajan paitsio. Muissa ikäluokissa ei paitsiosääntö ole voimassa.

Lisäpelaajat
5vs5 pelimuodossa (P08-10 ikäluokissa) joukkue saa ottaa kentälle yhden lisäpelaajan, jos vastustaja johtaa vähintään viidellä (5) maalilla. Etu menetetään eron vähentyessä kahteen (2) maaliin.

Varoitukset
Otteluissa käytetään vain vihreää erotuomarikorttia. Vihreää korttia näytetään reilusta pelistä. Jos pelaaja tekee törkeän rikkeen tai käyttäytyy muutoin asiattomasti, puhuttelee tuomari pelaajaa. Jos puhuteltu pelaaja jatkaa sopimatonta pelaamista tai käyttäytymistä, voi tuomari poistaa pelaajan kentältä. Joukkue voi ottaa uuden pelaajan poistetun tilalle.

Muita ohjeita
- Maalipotkussa sekä kulma- ja vapaapotkussa vastustajan etäisyys pallosta on vähintään 5,5 metriä.
- Maalin tekeminen suoraan aloituksesta johtaa maalin hylkäämiseen ja peliä jatketaan vastustajan maalipotkulla.
- Maalipotku/-heitto ja käsistä potku annetaan mistä tahansa osasta rangaistusaluetta.Kilpasarjoissa eli P06 ja P07 saa käyttää kahta yhden (1) vuoden yli-ikäistä pelaajaa (merkittävä pelaajaluetteloon).

Jury
Turnauksella on nimetty jury, johon kuuluvat järjestäjän, yhden vierasjoukkueen sekä erotuomareiden/pelinohjaajien edustajat. Jury vastaa siitä, että turnauksessa noudatetaan Kaikki Pelaa –sääntöjä ja puuttuu mahdollisesti esiintyviin rikkeisiin keskustelemalla yhdessä sääntöjen vastaisesti toimivan joukkueen vastuuhenkilöiden kanssa.

Erotuomarit
Turnauksen erotuomarin tehtäviä hoitavat pääasiassa nuoret pelinohjaajat, jotka ovat käyneet pelinohjaajakurssin. Toivomme työrauhan suomista ja ymmärrystä näille nuorille.Ei sopimatonta huutelua, vaan rehtiä kannustusta vaihtopenkiltä.Mahdollisista erotuomarivirheistä otamme palautteen vastaan kirjallisena yhden (1) tunnin kuluessa ottelun päättymisestä juryn edustajalle, jonka tavoitatte toimistosta. Muutoin valitusoikeus katsotaan menetetyksi.

Palkinnot
Ikäluokissa P06 ja P07 kolmelle parhaalle joukkueelle sijoitusmitali ja pokaali. Muut joukkueet P06 ja P07 sarjoissa sekä kaikki P08-10 ikäluokan joukkueet saavat osallistumismitalin. Jokaisesta joukkueesta palkitaan myös turnauksen Tsemppari-pelaaja, jonka oma joukkue itse valitsee.Turnauksen Tsemppari -pelaajan nimi tulee ilmoittaa toimistoon ennen viimeisen pelin alkua.

Ikäluokissa P08-10 joukkueet palkitaan mitalein heti viimeisen ottelun päätyttyä toimiston edustalla.

Aikataulut
Pelien alkamisajoista pyritään pitämään kiinni. Loppuhuudot hoidetaan ripeästi ja kentille järjestäydytään ajoissa, jotta pelit saadaan alkamaan ajoissa.

Muuta

1) Ensiapupiste on turnaustoimiston yhteydessä!
2) Tupakointi on kielletty koko urheilupuiston alueella
.
3) Koirien tuominen kenttäalueille (nurmelle/tekonurmelle) on kielletty.
4) Yleisö voi seurata pelejä vähintään parin metrin päästä kentän reunasta ja joukkueiden vaihtoalueesta.
5) Maalin takana eivät vanhemmat, valmentajat eivätkä pelaajat saa olla.
6) Turnausalueella on kahvio, jossa myydään sämpylöitä, leivonnaisia, mehua, kahvia, pyttipannua, makkaraa, vohveleita ja muita herkkuja.
7) Lisäksi haluamme muistuttaa kaikkia reilun pelin hengestä kannustetaan pelaajia!


TERVETULOA RAKE-TURNAUKSEEN!

Seuran uusimmat

Rajamäen Kehitys ry

Kiljavantie 231

05200 Rajamäki


Y-tunnus 0598128-2