Alhonniittu XCO osana kansallista XCO Cupia
Julkaistu: 19.03.2022 06.10

Alhonniittu XCO osana kansallista XCO Cupia

XCO Cup

  • XCO-tapahtumissa ajetaan yhteislähdöillä muutaman kilometrin mittaista kierrosta useaan kertaan. Radoilla on usein sekä kuntoa testaavia nousuja että haastavia teknisiä osuuksia. Tapahtumien kesto on kilpailusta, sarjasta ja ajajan kunnosta riippuen noin vartista pariin tuntiin. XCO on lyhenne sanasta cross country olympic eli kyseessä on maastopyöräilyn olympialaji.
  • Cupissa voi olla mukana myös XCC- ja XCE-kilpailuita. XCC tulee sanoista cross country short circuit. XCC on samantyyppistä kuin XCO, mutta radat ja tapahtumien kestot ovat lyhyempiä. XC Eliminatorissa (XCE) poljetaan lyhyttä noin kilometrin rataa neljän ajajan erissä. Sarjojen parhaat jatkavat alkueristä ja välieristä finaaliin.
  • Vuonna 2022 cupissa ajetaan seitsemän osakilpailua. Cupissa ovat mukana perinteiset XCO-tapahtumat Hyvinkää, Lieto, Kokkola, Seinäjoki ja Valkeakoski. Uutena tapahtumana polkaistaan alueellisesta Bianchi-cupista tuttu Alhonniittu XCO Rajamäellä. Kauden päättää sarjan ainoa ”short track” eli Kempele XCC.
  • Cup-pisteisiin lasketaan tulokset viidestä parhaiten ajetusta tapahtumasta