Helmipallojen kesämuistoja - Jymy Cup
Julkaistu: 15.08.2018 00.00

Helmipallojen kesämuistoja - Jymy Cup

Helmipallojen kesän 2018 pääturnaus suuntasi tällä kertaa kotimaan kamaralle, Auraan, jossa joukkue osallistui kahdella peliryhmällä Jymy Cupiin heinäkuun viimeisenä viikonloppuna. Turnausreissu oli siitä poikkeuksellinen, että majoituimme porukalla kaksi yötä Toivolan keivarissa, pääsimme siis leiritunnelmiin, aivan mielettömän ihanassa maalaismaisemassa viljapeltojen ja hiljaisuuden keskellä.

Turnausreissu alkoi perjantaina majoittumisella, ja tutustumisella paikan miljööseen, siis kanoihin, kukkoon, possuihin, kissoihin ja tietysti isoon pihaan jossa mahtui ottamaan erän futista ja hengailla kavereitten kanssa lämpimässä kesäillassa.


Lauantaina aamusta pakattiin joukkueet autoihin ja ajeltiin Auraan, jossa itse turnaus pelattiin. Valkoiset pelasivat lauantaina kolme peliä ja Siniset kaksi. Ruokaa saimme järjestäjän toimesta koululla ja jälkkäriksi Jymy-jäätelöä :) Kentänlaitareportteri oli kovassa iskussa ja seuraavaksi muutama peliraportti:

APU - Helmipallot valkoinen, 0-1. Helmipallojen avausvastustajaksi tuli järjestävän seuran APU T05-06, pelissä tilanteita piisasi ja peli eteni RaKen hienoisessa painostuksessa. Avausmaalia saatiin odottaa melkein viimeiselle minuutille asti, kunnes kulman jälkitilanteessa Jasmin tykitti pallon tolpan kautta maalivahdin selän taakse!

Helmipallot valkoinen - Kaapo, 1-1. Valkoisten toinen peli oli tiukkaa vääntöä KaaPoa vastaan. KaaPo pääsi pelin alkupuolella läpi ja siirtyi 1-0 johtoon. Valkoiset eivät maalista lannistuneet vaan taistelivat entistä kovemmin. Toiselle puoliajalle valkku teki taktisen siirron kolmesta pakista kahteen, ja jo siirtyi peli KaaPon päähän. Jasmin teki loistavia juoksuja pakkien ohi ja muut tytöt tykittit palloa ylös. Lopulta aherrus palkittiin ja Jasmin pääsi läpi, tykittäen pallon maalin perukoille. Ansaittu lopputulos 1-1.


Helmipallot sininen - LePa leopardit, 0-7. Siniset aloittivat pelinsä lähes paikalliskamppailulla, LePa leopardeja vastaan. Peli pyöri aika pitkälti RaKen päässä, Maria venyi hienoihin pelastuksiin ja Sandra, Saara ja Sonja paineli hyökkäyspäässä hienosti karvaten. Peli päättyi kuitenkin isonumeroisesti vastustajalle, kuka niitä nyt viitsii laskea.

PIF - Helmipallot valkoinen, 2-1. Valkoisten pelissä vastassa oli Paraisten lupaus maailmalle, PIF. Peli oli tasaista vääntöä ja maalipaikkoja Helmipalloilla oli muutamia, pallo ei vaan niistä maaliin mennyt. Väsymys alkoi vähän jo painaa jaloissa ja tappio tuli, 2-1. Maaliverkot pisti tötterölle Noora.

MaPS - Helmipallot sininen, 0-0. Sinisten pitkä pelien väli meinasi nuukauttaa daamit mutta virrat saatiin päälle pienellä märkäsienileikillä Likat pelasivat todella hyvin, tsemppasivat joka palloon ja nappasi pisteen 0-0 tasapelillä Maskulaisen MaPS:n kanssa. Eritysmaininta Saralle huikeasta puolustamisesta ja Nannalle maalin puhtaanapidosta.


Lauantain uuvuttavan helteisen päivän päätteeksi osa porukasta kävi pulahtamassa järvessä uimassa, vaikka meitä odottikin keivarilla lämmin sauna ja palju. Ilta sujui mukavasti syöden ja saunoen ja palautellen päivän paahtamisesta. Ampparit vähän meinasivat kiusata, mutta onneksi Tomi oli valppaana ja päästeli niitä päiviltään kiitettävään tahtiin erilaisilla viihdyttävillä menetelmillä...

Sunnuntaina pakkasimme jälleen porukan autoon ja oli aika sanoa heipat kievarin väelle ja siirtyä tositoimiin jalkapallokentälle. Ruokaa saimme jälleen koululla, eikä ilmakaan ollut läheskään niin paahtava kuin lauantaina, jokunen sadepisarakin taisi maahan asti yltää. Kentänlaitareportteri pääsi jälleen vauhtiin sunnuntaina ja seuraavana peliraportit:

Helmipallot valkoinen - JIlves, 1-1. Valkoinen peliryhmä avasi aamun kohtaamalla lohkojohtajan, JIlveksen. Vaikka jopa Kerttu oli kooltaan pienempi kuin vastustajan pelaajista enimmistö, Helmipallot eivät olleet kentällä yhtään pienempi joukkueena. Peli oli tasainen ja se päättyi 1-1. Erityisesti kentällä valopilkkuna hääri Hilla, joka väänsi todella tarmokkaasti vastustajan numero 27 vastaan (joka oli Hillaa noin puoli metriä pidempi) ja yhden kamppailun lopputuloksena karkasi pallon kanssa ja veti vasemmalla pallon varmasti maaliin.


Iltapäivästä kentänlaitareportteri alkoi selkeästi hieman väsähtää ;) ja loppujen pelien peliraporttien yhteenveto seuraavana:

Tänään sinisillä aukesi viimein maalihanat! Aamun ekassa pelissä tuli takkiin 5-0, jonka jälkeen siniset pelasivat sijoista 9-11. Siniset aloittivat kunnon maalikarkelot voittaen ekassa jatkopelissä APU:n 4-0 ja vikassa pelissä PöKan 5-0. Siniset saivat kunnon pelihurmoksen päälle ja räppi raikui pelien jälkeen. Sinisten sijoitus 9.

Valkoisten viimeinen alkusarjan peli päättyi kirvelevään 3-1 tappioon Kaanaa vastaan ja maalierolla valkoiset päätyivät taistelemaan sijoista 5-6. Viimeinen peli oli jälleen APU:a vastaan, tytöt pelasivat hyvin ja maalipaikkoja piisasi. Peli päättyi 2-0 RaKelle, ja valkoisten sijoitus 5.

Pelien päätteeksi tytöt palkittiin mitalein, kiva reissu kaikinpuolin ja monta ihanaa muistoa taskussa.


Kiitos kaikille mukana olleille pelaajille, vanhemmille ja valkuille.

- Katja

Rajamäen Kehitys ry

Kiljavantie 231

05200 Rajamäki


Y-tunnus 0598128-2