Rajamäki Cup 2019 - säännöt
17.4.2017 12:27 Uutiset / Pääsivusto

Rajamäki Cupin turnaussivulle

Turnaussäännöt Rajamäki Cup 2019

Kentät
Ottelut pelataan Rajamäen urheilualueen nurmi- ja tekonurmikentillä osoitteessa Kiljavantie 4.

Sarjat
T08, T09, T10, T11, T12

Pallo
Ikäluokissa T08 ja T09 pallo nro 4, muut ikäluokat nro 3.

Osallistumismaksu
T08-09 150€ (2-päiväinen)
T10-12 100€ (1-päiväinen)

Pelaajaluettelo
Kaikkien joukkueiden tulee toimittaa pelaajaluettelo toimistoon viimeistään 30 min ennen ensimmäisen pelin alkua.

Pelitapa/Sarjajärjestelmä

Ikäluokassa T08 ja T09 pelataan pisteistä. Pelitapa on 8vs8. Lauantaina pelataan alkusarjat ja sunnuntaina sijoitusottelut. Peliaika on alkusarjan peleissä 2x20 min. Sunnuntain sijoitusottelut ratkaistaan ottelukaavion mukaisesti. Sijat ratkaistaan cuppina. Cupissa ottelun päättyessä tasan siirrytään suoraan rangaistuspotkukilpailuun, joka suoritetaan kolmella pelaajalla. Mikäli ottelu on edelleen tasan niin jatketaan yksi potkaisija kerrallaan uusilla potkaisijoilla (sama potkaisija saa potkaista uudestaan vasta kun jomman kumman joukkueen kaikki pelaajat ovat potkaisseet kerran).Turnauksessa noudatetaan Suomen Palloliiton Kaikki Pelaa -sääntöjä.

Lohkon sijoituksen ratkaisee

1. Pisteet
2. Keskinäinen ottelu
3. Maaliero (kaikkien otteluiden)
4. Tehdyt maalit (kaikkien otteluiden)
5. Arpa

Ikäluokissa T10-T12 pelitapa on 5vs5. Joukkueet pelaavat 3 ottelua. Peliaika on T10-12 ikäluokissa 2x20min. Turnaus pelataan Suomen Palloliiton Kaikki Pelaa -säännöin ja -hengessä. Sarjataulukoita ei tehdä eikä pisteitä lasketa. Joukkueen ohjaajat huolehtivat siitä, että joukkueen pelaajia peluutetaan tasapuolisesti.

5v5 sarjojen eritysissäännöt:

T10 sarja

  • Rajaheitto (ei potku)
  • Ei vetäytymissääntöä
  • Maalipotku potkaisemalla
  • Ei paitsiota
  • Jos vastustaja johtaa 5 maalilla, voi häviöllä oleva joukkue ottaa yhden lisäpelaajan. Lisäpelaaja poistuu kentältä kun ero on kaventunut kahteen maaliin
T11 ja T12 sarjat
  • Sivurajapotku tai kuljetus. Sivurajapotkusta ei voi tehdä suoraan maalia
  • Vetäytymissääntö voimassa maalipotkussa (=kun pallo on mennyt päätyrajan yli)
  • Maalipotkun voi potkaista tai heittää
  • Ei paitsiota
  • Jos vastustaja johtaa 5 maalilla, voi häviöllä oleva joukkue ottaa yhden lisäpelaajan. Lisäpelaaja poistuu kentältä kun ero on kaventunut kahteen maaliin

Turnausjärjestäjä varaa itselleen oikeuden otteluohjelman muuttamiseen eli käykää tarkistamassa pelien alkamisajat heti aamusta turnaustoimiston seinältä.

Kotijoukkue
Otteluohjelmassa ensin mainittu joukkue on kotijoukkue. Mikäli molemmilla joukkueilla on saman väriset pelipaidat, pukee vierasjoukkue ylleen liivit – eli omat liivit mukaan!

Vaihdot
Vaihtoja saa tehdä ottelun aikana rajoituksetta ”lentävänä” kentän keskirajalta – ensin pelaaja pois kentältä ja sitten vasta uusi pelaaja tilalle.

Kulmapotkut
Kaikissa sarjoissa kulmapotkut annetaan pitkinä ja suorina eli kulmapotkusta suoraan tehty maali hyväksytään.

Paitsiosääntö

T08 ja T09 ikäluokissa rangaistusalueen rajan paitsio.
Muissa ikäluokissa ei paitsiosääntö ole voimassa.

Varoitukset
Otteluissa käytetään vain vihreää erotuomarikorttia. Vihreää korttia näytetään reilusta pelistä. Jos pelaaja tekee törkeän rikkeen tai käyttäytyy muutoin asiattomasti, puhuttelee tuomari pelaajaa. Jos puhuteltu pelaaja jatkaa sopimatonta pelaamista tai käyttäytymistä, voi tuomari poistaa pelaajan kentältä. Joukkue voi ottaa uuden pelaajan poistetun tilalle.

Muita ohjeita
Maalipotkussa sekä kulma- ja vapaapotkussa vastustajan etäisyys pallosta on vähintään .
Maalin tekeminen suoraan aloituksesta johtaa maalin hylkäämiseen ja peliä jatketaan vastustajan maalipotkulla.
Maalipotku/-heitto ja käsistä potku annetaan mistä tahansa osasta rangaistusaluetta.
T07 ja T08 saa käyttää kahta yhden vuoden yli-ikäistä pelaajaa, yli-ikäiset pelaajat tulee merkitä pelaajaluetteloon tunnuksella 'yli-ikäinen'.

Jury

Turnauksella on nimetty jury, johon kuuluvat järjestäjän, yhden vierasjoukkueen sekä erotuomareiden/pelinohjaajien edustajat. Jury vastaa siitä, että turnauksessa noudatetaan Kaikki Pelaa –sääntöjä ja puuttuu mahdollisesti esiintyviin rikkeisiin keskustelemalla yhdessä sääntöjen vastaisesti toimivan joukkueen vastuuhenkilöiden kanssa.


Erotuomarit
Turnauksen erotuomarin tehtäviä hoitavat pääasiassa nuoret pelinohjaajat, jotka ovat käyneet pelinohjaajakurssin. Toivomme työrauhan suomista ja ymmärrystä näille nuorille.Ei sopimatonta huutelua, vaan rehtiä kannustusta vaihtopenkiltä.Mahdollisista erotuomarivirheistä otamme palautteen vastaan kirjallisena yhden (1) tunnin kuluessa ottelun päättymisestä juryn edustajalle, jonka tavoitatte toimistosta. Muutoin valitusoikeus katsotaan menetetyksi.


Palkinnot
Ikäluokassa T08 ja T09 kolmelle parhaalle joukkueelle sijoitusmitali ja voittajajoukkueelle pokaali. Muut joukkueet T08 ja T09 sarjoissa sekä kaikki T10-12 ikäluokan joukkueet saavat osallistumismitalin. Jokaisesta joukkueesta palkitaan myös turnauksen Tsemppari-pelaaja, jonka oma joukkue itse valitsee.Turnauksen Tsemppari -pelaajan nimi tulee ilmoittaa toimistoon ennen viimeisen pelin alkua.

Ikäluokissa T10-12 joukkueet palkitaan mitalein heti viimeisen ottelun päätyttyä toimiston edustalla.

Aikataulut
Pelien alkamisajoista pyritään pitämään kiinni. Loppuhuudot hoidetaan ripeästi ja kentille järjestäydytään ajoissa, jotta pelit saadaan alkamaan ajoissa.

Muuta

1) Ensiapupiste on turnaustoimiston yhteydessä!
2) Tupakointi on sallittu vain parkkipaikalla tai huoltorakennuksen takana olevalla tupakkapaikalla. Kenttien laidalla ja kahvila-alueella tupakointi on ehdottomasti kielletty!
3) Koirien tuominen kenttäalueille (nurmelle/tekonurmelle) on kielletty.
4) Yleisö voi seurata pelejä vähintään parin metrin päästä kentän reunasta ja joukkueiden vaihtoalueesta.
5) Maalin takana eivät vanhemmat, valmentajat eivätkä pelaajat saa olla.
6) Turnausalueella on kahvio, jossa myydään sämpylöitä, leivonnaisia, mehua, kahvia, pyttipannua, makkaraa, vohveleita ja muita herkkuja.
7) Lisäksi haluamme muistuttaa kaikkia reilun pelin hengestä
kannustetaan pelaajia.


TERVETULOA RAKE-TURNAUKSEEN!


   
Lisää uutisia
Jalkapallo
«  Heinäkuu   »
Kategoriat