​Rajamäen Kehityksen uusi uintijaosto keskittyy laadukkaaseen uintivalmennukseen uinnin ilon kautta
Julkaistu: 11.07.2023 19.11

​Rajamäen Kehityksen uusi uintijaosto keskittyy laadukkaaseen uintivalmennukseen uinnin ilon kautta

Laadukas uintivalmennus tarkoittaa sitä, että valmennus on suunnitelmallista, turvallista ja kannustavaa”, kertoo Uintijaoston toiminnanjohtajana toimiva Helena Kuusisto.

Yksi laadukkaan uintivalmennuksen toimintamalliin kuuluva tapahtuma on Tutustumisuinnit. Rajamäen Kehityksen uintijaosto järjestää uuden kauden alussa tutustumisuintitapahtuman, jossa 6-12 -vuotias lapsi pääsee tapaamaan uintivalmentajat ennen harjoituskauden alkua ja saa näyttää uintitaitonsa mielekkäiden uintitehtävien kautta isossa altaassa. Tapahtuman kautta myös valmentajat pääsevät tutustumaan uusiin uimareihin ennen kauden alkua ja varmistamaan lapselle sopivan ryhmän.

Uintikausi saadaan alkamaan uintiryhmissä uimareille sopivilla ja kehittävillä harjoituksilla, kun tunnetaan uimareiden lähtötaso jo valmiiksi”, kertoo uintivalmentajana toimiva Sanna Korolainen, ja jatkaa: ”Vanhemman ei siis itse tarvitse miettiä minkä tasoinen uimari oma lapsi on ja mihin ryhmään hänet tulisi ilmoittaa, vaan Tutustumisuinnissa ammattilaiset arvioivat ja suosittelevat uimarille sopivaa ryhmää. Jos Tutustumisuintipäivä ei sovi kalenteriin, pääsee ryhmään toki mukaan ilman tutusmisuintejakin. Jos on epävarma mihin ryhmään lapsi tulisi ilmoittaa, me valmentajat autamme kyllä oikean ryhmän valinnassa.”

Uinti on monipuolinen laji

UKK-Instituuttikin toteaa uinnin olevan monipuolinen laji, joka parantaa hengitys- ja verenkiertoelimistön kuntoa, lihaskestävyyttä ja huoltaa lihaksia. Uidessa tuki- ja liikuntaelimistöön ei kohdistu iskuja. Veden noste helpottaa liikettä ja siksi siellä on mahdollista tehdä liikkeitä, jotka eivät kuivalla maalla onnistuisi.

Uinti on yksilölaji, jossa mukavalla ryhmällä on iso merkitys lapsen harrastusmotivaation säilymisessä”, kertoo Helena Kuusisto ja jatkaa: ”Rajamäen Kehityksen uintijaostossa panostetaan selkeään ja kehittyvään valmennusohjelmaan, joka huomioi uimarin viihtyvyyden. Parasta onkin, että tekniikka ja kunto kehittyvät kuin huomaamatta siinä sivussa.”

Varmista lapsesi uimataito

Pohjoismaisen uimataitomääritelmän mukaan uimataitoinen on henkilö, joka pudottuaan syvään veteen niin, että pää käy veden alla ja päästyään uudelleen pinnalle ui yhtäjaksoisesti 200 metriä, josta 50 metriä selällään. Perusuimataidon jalostaminen uintitekniikan avulla tekee uimisesta kevyempää, nopeammin etenevää, nautittavampaa ja vähemmän tuki- ja liikuntaelimiä rasittavaa.

Uimataito on tärkeä taito läpi elämän ja paras aika oppia uinti helposti on alle 10-vuotiaana motoristentaitojen herkkyyskautena", kertoo uintivalmentaja Tomi Kuisma ja jatkaa: ”Uimataidon oppiminen ei ole toki koskaan myöhäistä, mutta vanhempana vaatii vain enemmän toistoja. Usein vanhemmat toivovat, että heidän lapsensa kävisivät helpomman polun uintitekniikan opettelussa kuin mitä he itse ovat käyneet. Viime vuonna julkaistu tutkimus lasten uimataidon tilasta on huolestuttava, joten kannustan kaikkia vanhempia aktivoitumaan oman lapsen uimataidon kehittämisessä.”

Harkitsetko lapsesi ilmoittamista uinnin tekniikkaryhmään, ja haluat varmistuksen oikeasta ryhmästä?
Ilmoita lapsesi Tutustumisuinti-tapahtumaan, joka järjestetään Rajamäen uimahallissa sunnuntaina 6.8.

Ilmoittautuminen Tutustumisuintiin on päättynyt. Mikäli olet kiinnostunut tapahtumasta, otathan yhteyttä:

Helena Kuusisto
Puh. 040 501 7848
rake.uintigmail.com

Voit tutustua ja ilmoittautua syksyllä alkaviin ryhmiin tästä.

Tervetuloa mukaan!

Rajamäen Kehitys ry

Kiljavantie 231

05200 Rajamäki


Y-tunnus 0598128-2